Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Francia hagymakrémleves cipóban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma
1,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
Fehérbors

Liszt
4 kerek cipó (kb fél kilósak)
Reszelt sajt
Vaj

Elkészítés:
Vajon megpirítjuk a félkarikákra, vékonyra szelt hagymát, majd amikor megdinsztelődött, besűrítjük liszttel, ráöntük a teszínt, és gyorsan kikavarjuk csomómentesre. Ezután hozzáöntjük a bort, krémesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, végül felhúzzuk vízzel. Addig főzzük, amíg a hagyma szinte elolvad a szánkban.
Közben a cipókat "lefejezzük", a kalapokat tepsibe rakjuk, sajtot reszelünk rá, és ropogósra pirítjuk. a cipó belsejét késsel kivágjuk (nem kell hordó formájura kivájni, csak egy hengert vágunk belőle, ebből aztán szép kerek pirítósokat készíthetünk az előételhez mondjuk).
A kész levest a cipóba merjük, a kalapokat ráhelyezzük.

Tanácsok:
Lapos tányéron, szalvétával tálaljuk.


A receptet beküldte: annelly


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes francia krémes » Francia salátánk » Vargányás hagymakrémleves » Újhagymakrémleves
» Francia körtés lepény » Francia Kenyér » Házi francia krémes torta » Francia csokoládétorta
» Fokhagymakrémleves 1 » Franciás » Franciakrumpli » Gyors fokhagymakrémleves
» Francia almatorta 2. » Házi francia krémes! » Francia krémes » Francia sárgadinnye leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.