Tutireceptek.hu fejléc

Francia hagymaleves 3. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg hagyma, 1 babérlevél, kis kakukkfű, 10 dkg vaj, 1 ek zabliszt, 3 tojássárga, 1 leveskocka (vagy paleóbb maradék húsleves), 1 kk só, csipet őrölt bors

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, rátesszük a karikákra vágott hagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a liszttel, beletesszük a babért, kakukkfüvet, felöntjük vízzel (vagy húslevessel) és beletesszük a leveskockát. Felforraljuk, majd a tojássárgákkal behabarjuk. Tálaláskor reszelt sajtot hintünk rá.

Tanácsok:
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Szaffy12

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mentás hagymaleves » Francia madártej » Francia pirítós » Francia diós süti
» Fokhagymaleves » Hagymaleves tejszínnel » Francia körtés lepény » Tojásos hagymaleves
» Angol hagymaleves » Francia zöldségtál » Francia krumpli » Töltött franciakenyér
» Francia fatörzs » Kanadai francia tourtiere » Francia saláta 2 » Erdélyi fokhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.