Tutireceptek.hu fejléc

Francia krumpli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1-1,5 kg krumpli
0,5 dl olaj
kb.7,5 dl tej
izlés szerint ételízesítő
kevés reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, karikákra vágom és egy tálban összekeverem az ételízesítővel és az olajjal. Tepsibe teszem és felöntöm a tejjel, vigyázva arra, hogy a felénél ne érjen följebb, mert kiforrna sülés közben. Alufóliával letakarom és 60-70 percig sütöm előmelegített közepesen meleg sütőben.
Az utolsó 10 percben leveszem az alufóliát és a reszelt sajtot a tetejére pirítom.Ez akár el is hagyható.
Nagyon kitűnő körete a márványsajtos pulykának.
Jó étvágyat hozzá!

Tanácsok:
Ha kedveled az igazán finom ízeket, akkor füstölt sajtottegyél a tetejére.Ha még feldúsítjuk akár kolbásszal, zöldséggel, akár egytálételként is szuperálhat.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bezica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumpli fánk » Francia rakott burgonya » Francia madártej » Tepsis hagymás krumpli
» Gombaragu krumplilepényen » Juhtúrós újkrumpli » Savanykás krumplileves » Sült sajtos újkrumpli
» Tejfölös krumpli főzelék » Brokkolis krumplifelfújt » Főtt, sült krumpli » Francia krémes
» Rakott krumpli szalonnával » Kedvenc rakott krumplim » Rakott krumpli Ági módra » Sajtos rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.