Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Francia tárkonyos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke(én csak combból szoktam csinálni,de egész csirkéből is fini)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evk tárkony
olaj
1 evk margarin
2dl száraz fehérbor
1dl tejszín
só,bors,citromlé

Elkészítés:
A csirkét megmossuk,megtöröljük,s a fűszeres vajjal megkenjük a hasüregét+a bőr alá is kenünk,ahol tudunk.
Fűszeres vaj:tárkony felét,zúzott fokhagymát,sót,borsot kikeverjük a diónyi vajjal.
Egy mélyebb lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát-rátesszük a csirkét,és erős lángon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk.Aláöntjük a bort,lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk,végül rövid lére sütjük.Ha elfőné időközben a levét,kevés vízzel pótoljuk.
Ha kész,tepsibe tesszük a csirkét,ráöntjük a levéből az olajat,citromlevet csepegtetünk rá,s pirosra sütjük.
Mártás:
A megmaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a tejszínt,maradék tárkonyt,sót,borsot-Felforraljuk,majd a csirkére öntjük vagy mellé kínáljuk.

Tanácsok:
Első ránézésre macerásnak tűnik,de nem az ,nem igényel sok munkát.


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns szósz csirkéhez » Sajtos csirkemell filé » Uborkás mustáros csirke » Sörösdobozon sült csirke
» Pirított csirke gombával » Sonkás-fűszeres csirkemell » Svájci csirkemell » Sajtos csirke jénaiban
» Csirkemáj kínai módra » Sajtos tejfölös csirke » Almás csirkecombok » Mézes csirkemell
» Franciakrémes-torta » Csirkehúsos vitaminsaláta » Bohó csirke » Csirkemájpörkölt, borsóval


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.