Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Francia tárkonyos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke(én csak combból szoktam csinálni,de egész csirkéből is fini)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evk tárkony
olaj
1 evk margarin
2dl száraz fehérbor
1dl tejszín
só,bors,citromlé

Elkészítés:
A csirkét megmossuk,megtöröljük,s a fűszeres vajjal megkenjük a hasüregét+a bőr alá is kenünk,ahol tudunk.
Fűszeres vaj:tárkony felét,zúzott fokhagymát,sót,borsot kikeverjük a diónyi vajjal.
Egy mélyebb lábasban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát-rátesszük a csirkét,és erős lángon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk.Aláöntjük a bort,lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk,végül rövid lére sütjük.Ha elfőné időközben a levét,kevés vízzel pótoljuk.
Ha kész,tepsibe tesszük a csirkét,ráöntjük a levéből az olajat,citromlevet csepegtetünk rá,s pirosra sütjük.
Mártás:
A megmaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a tejszínt,maradék tárkonyt,sót,borsot-Felforraljuk,majd a csirkére öntjük vagy mellé kínáljuk.

Tanácsok:
Első ránézésre macerásnak tűnik,de nem az ,nem igényel sok munkát.


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zamatos csirkemáj » Tejfölös csirkecomb » Sörben sült csirkecombok » Tepsis csirkeegytál
» Francia póréhagymaleves » Tejszínes csirkemellfilé » Hagymás-dinnyés csirke » Csirke torta Kati módra
» Csirkeropogós » Csirke citromosan » Kínai mangós csirke » Padlizsános csirkesaláta
» Parmezános csirkemell 1. » Csirkemell Cserép-módra:-) » Bacon alatt sült csirkemáj » Francia pirítós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.