Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Franciasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:

4-6 személyre:
30 dkg főtt sárgarépa
10 dkg főtt fehérrépa
20 dkg főtt burgonya
20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
tartármártás
mustár
citromlé
őrölt bors
só.

Elkészítés:
A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra és keverd össze a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főzted, vagy pároltad, akkor a továbbiak előtt hagyd kihűlni.) Sózd, borsozd, ízesítsd citromlével és keverd össze a tartármártással. Kifejezetten jót tesz, ha a salátát tálalás előtt 2-3 órát jégszekrényben érleled.

Tanácsok:
Ha hidegtálon talapzatnak használod a franciasalátát, akkor célszerű kevés felolvasztott és lehűtött aszpikot belekeverni, hogy jobb legyen a tartása.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás franciasaláta » Virslis lencsesaláta » Uborkás rokfortsaláta » Burgonyás zöldségsaláta
» Virslisaláta » Ínyenc mártás » Csalamádé, II. » Csemege
» Mustármártás ínyenceknek » Narancs saláta » Téli reteksaláta » Kocsis saláta
» Fogyi saláta » Csemege uborka » Sárgarépasaláta » Szilveszteri lencsesaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.