Tutireceptek.hu fejléc

Franciasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:

4-6 személyre:
30 dkg főtt sárgarépa
10 dkg főtt fehérrépa
20 dkg főtt burgonya
20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
tartármártás
mustár
citromlé
őrölt bors
só.

Elkészítés:
A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra és keverd össze a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főzted, vagy pároltad, akkor a továbbiak előtt hagyd kihűlni.) Sózd, borsozd, ízesítsd citromlével és keverd össze a tartármártással. Kifejezetten jót tesz, ha a salátát tálalás előtt 2-3 órát jégszekrényben érleled.

Tanácsok:
Ha hidegtálon talapzatnak használod a franciasalátát, akkor célszerű kevés felolvasztott és lehűtött aszpikot belekeverni, hogy jobb legyen a tartása.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás franciasaláta » Csalamádé, II. » Currymártás » Almasalata
» Burgonyás zöldségsaláta » Húsos zöldbabsaláta » Tzatziki saláta » Indiai vegyes saláta
» Tzaziki » Kitti salija » Ördögsaláta » Bolgársaláta
» Gombás sonkasaláta » Juhsajtsaláta » Meggymártás » Szoby sali


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.