Tutireceptek.hu fejléc

Franciska almás lepénye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészthoz:
50 dkg liszt
20 dkg rama margarin
15 dkg porcukor,
1/2 sütőpor
3 tojássárgája
1 pohár tejföl

töltelék:
1-1,5 kg alma
fahéj,
cukor
darált dió
3 tojásfehérje

Elkészítés:
A lisztet margarinnal, porcukorral, sütőporral elmorzsolni, majd a tojások sárgájával és annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
Két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, nagyobb tepsibe fektetjük, darált dióval megszórjuk. Az elkészített tölteléket rásimítjuk, a másik lappal befedjük, villával meg szurkáljuk. Közepes sütőben (kb. 180) megsütjük, kihűlés után porcukorral megszórjuk.

Töltelék:
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, megpároljuk, ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal, majd hűlés után a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.

Tanácsok:
Célszerű először a tölteléket elkészíteni, hisz annak hűlnie kell, mielőtt a tojáshabot belekeverjük :).
A tésztát ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is.


A receptet beküldte: baffi556


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás süti - egyszerűen » Pudingos almás pite » Almás-hagymás szelet » Almás karottás torta
» Almás palacsinta. » Almás-krémes piskóta » maradékos almás » Epres-almás pite
» Párolt mézes almás » Almás csirkemell. » Almás -mézes » Formás almás kelesztve
» Kavart almás nagyon finom » Almás sajt saláta » Almás túrós turmix » Mazsolás almás szelet


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.