Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Franciska almás lepénye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészthoz:
50 dkg liszt
20 dkg rama margarin
15 dkg porcukor,
1/2 sütőpor
3 tojássárgája
1 pohár tejföl

töltelék:
1-1,5 kg alma
fahéj,
cukor
darált dió
3 tojásfehérje

Elkészítés:
A lisztet margarinnal, porcukorral, sütőporral elmorzsolni, majd a tojások sárgájával és annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
Két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, nagyobb tepsibe fektetjük, darált dióval megszórjuk. Az elkészített tölteléket rásimítjuk, a másik lappal befedjük, villával meg szurkáljuk. Közepes sütőben (kb. 180) megsütjük, kihűlés után porcukorral megszórjuk.

Töltelék:
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, megpároljuk, ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal, majd hűlés után a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.

Tanácsok:
Célszerű először a tölteléket elkészíteni, hisz annak hűlnie kell, mielőtt a tojáshabot belekeverjük :).
A tésztát ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is.


A receptet beküldte: baffi556


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borított almás » Almás kókuszcsókós süteméy » Kekszes almás! » Gyergyói almás palacsinta
» Joghurtos-almás finomság » Almás süti II. » Almás-mákos torta » Isteni almás pite
» Almás sült metélt » Almás ropogós 2. » Kukoricás-almás tofu » Rakott almás-túrós
» Habos almás, nagyon finom » Almás bugyor » Almás pite Daka módra » Almás-túrós muffin


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.