Tutireceptek.hu fejléc

Franciska almás lepénye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészthoz:
50 dkg liszt
20 dkg rama margarin
15 dkg porcukor,
1/2 sütőpor
3 tojássárgája
1 pohár tejföl

töltelék:
1-1,5 kg alma
fahéj,
cukor
darált dió
3 tojásfehérje

Elkészítés:
A lisztet margarinnal, porcukorral, sütőporral elmorzsolni, majd a tojások sárgájával és annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
Két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, nagyobb tepsibe fektetjük, darált dióval megszórjuk. Az elkészített tölteléket rásimítjuk, a másik lappal befedjük, villával meg szurkáljuk. Közepes sütőben (kb. 180) megsütjük, kihűlés után porcukorral megszórjuk.

Töltelék:
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, megpároljuk, ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal, majd hűlés után a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.

Tanácsok:
Célszerű először a tölteléket elkészíteni, hisz annak hűlnie kell, mielőtt a tojáshabot belekeverjük :).
A tésztát ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is.


A receptet beküldte: baffi556


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-vaníliás szelet » Lángolós almásszelet » Almás-mogyorós muffin » Almás, túrós, meggyes pite
» Almás máglyarakás » Almás-habos sütemény » Almás-fahéjas kevert » Almasüti diétásan
» Almás rózsalekvár » Gyergyói almás palacsinta » Almás tiramisu » Almás-tejszínes csirkemell
» Almás, diós kalács » Gombaragu krumplilepényen » Almás sajtsaláta sonkával » Almás-zabpelyhes szelet


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.