Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Frangelico csokoládétorta málnaszósszal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 8 személyre:
200g összetört étcsokoládé
100g vaj
5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája
1/2 bögre cukor
1/3 bögre finomliszt
1/3 teáskanál átszitált sütőpor
1/3 bögre őrölt mogyoró
50ml Frangelico likőr (olasz mogyorólikőr)

A málnaszószhoz
230g málna
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-on (gázsütő 5-ös fokozat).
Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és a vajat. Vegyük le a tűzről s keverjük bele a tojássárgáját, cukrot, mogyoródarabokat, valamint a Frangelico likőrt.
Verjük habbá a tojásfehérjéket, de ne legyen túl kemény. Óvatosan adjuk a csokoládémasszához, s öntsük egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt 20cm átmérőjű tortaformába. 40-45 percig süssük, vagy míg a torta kicsit összemegy és már nem tapad a formához.
A málnaszószhoz tegyük aprítóba a málnát, porcukrot, valamint a citromlevet s turmixoljuk össze. Szűrjük le s ha túl sűrű adjunk hozzá egy kis vizet.

Tanácsok:
Szeleteljük fel a tortát s málnaszósszal tálaljuk. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.


A receptet beküldte: Skizosáj


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás csokoládétorta » Egyszerű csokoládétorta » Joghurtos csokoládétorta » Csokoládétorta egyszerűen
» Mentolos csokoládétorta » Csokoládétorta békebeli » Csudafinom csokoládétorta » Francia csokoládétorta
» Igazi csokoládétorta » Osztrák csokoládétorta » Körtés lepény » Almagomboc
» Aprósütemények: 4 az 1-ben » Szőlős-mazsolás muffin » Ananászos rizskorona » Habos barackos


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.