Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Frankfurti leves Emike módra recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 dkg zsír
3 dl tejföl
3 pár bőrös virsli
őrölt bors
egész kömény
vegeta

pirospaprika
liszt

Elkészítés:
A kelkáposztát (torzsája nélkül, azt én megeszem főzés közben nyersen) 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele - ízlés szerint - egy kis borsot, vegetát, őrölt vagy egész köményt (én egész köménnyel szeretem).
Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük. Egy-két percre belefőzzük a karikára vágott virslit és tálalhatjuk. Másnap még finomabb.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstöltsajt - krémleves » Pizzatészta Diana módra » Gulyásleves bográcsban » Fokhagyma-krémleves
» Melegszendvics Erzsi módra » Pirított tarhonya leves » Bakonyi betyárleves » Sütőtökpüré-leves
» Máj portugál módra » Kávélikőr brazil módra » Pizzás csiga Emese modra » Nagyibablevese
» Francia hagymaleves » Öszibarack leves hidegen » Diós tejleves » Erdélyi csirke raguleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.