Tutireceptek.hu fejléc

Frankfurti leves Emike módra recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 dkg zsír
3 dl tejföl
3 pár bőrös virsli
őrölt bors
egész kömény
vegeta

pirospaprika
liszt

Elkészítés:
A kelkáposztát (torzsája nélkül, azt én megeszem főzés közben nyersen) 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele - ízlés szerint - egy kis borsot, vegetát, őrölt vagy egész köményt (én egész köménnyel szeretem).
Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük. Egy-két percre belefőzzük a karikára vágott virslit és tálalhatjuk. Másnap még finomabb.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplileves » Habtejleves » Karfiolos csirkeleves » Bugaci húsgombóc leves
» Mandarinos tökleves » Fánk Emyke módra » Allgaui sajtleves » Gombás hagymaleves
» Kókuszos sütőtökleves » Csirke torta Kati módra » Lebbencsleves kolbásszal » Grizgombóc levesbe
» Tejszínes fokhagyma leves » Csibe becsinált leves » Vörösboros meggyleves » Tealeves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.