Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fügebor recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
3 cs. füge
1 kg kristálycukor
1 dkg élesztő
1 dkg borkő

Elkészítés:
A fügét hüvelyknyi darabokra vagdalva egy 5 literes üvegbe szórjuk.
A cukrot felforraljuk 3 liter vízzel. Amikor kihűlt, elkeverjük az élesztővel és a borkővel, majd ráöntjük a fügére. Fedővel letakarva langyos helyen 3 hétig tartjuk. Ekkor a levet üvegekbe szűrjük és újabb 3 hétig érleljük, majd nedves vattán keresztülszűrve végleg üvegekbe töltjük. A véglegesen üvegekbe töltött fügebort fekvő helyzetben tároljuk.
Ugyanebből a fügéből az eljárást még háromszor ismételhetjük, - sőt, ha a harmadik lébe kevesebb cukrot teszünk, kitűnő borecet válik belőle.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tigris Juice » Martini ahogy én csinálom » Mézeskalács likőr » Purple Passion
» Egg Highball » Narancsital » Csokis likőr » Gyümölcsös szerelmi bájital
» Beechcomber » Port and Cognac Milk Punch » Száras ribizli vodkában » Két szék között
» Forralt bor (csípős ) » Old Fashioned » Amarettós kávé » San marino


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.