Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fülesleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg gyökér
1 csokor tárkony
kapor
citromkarika
tejföl
10 dkg tehéntúró
1 tojás
20 dkg liszt
zsemlemorzsa

bors
majoranna

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott sertéshúst. Ezeket félig puhára pároljuk. Sóval, törött borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk.
10 dkg áttört tehéntúrót összekeverünk 1 tojással, 10 dkg liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük.


A receptet beküldte: korrektor9


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sültbab leves » Húsgombóc darált húsból » Cukkini krémleves másképpen » Csongrádi ostorrétes.
» Csülkös krumplileves » Spenótgombóc » Áfonyás zableves » Spenótlevesem
» Halgombócleves » Csalános csirkegaluskaleves » Cibere leves egyszerüen » Szivárvány saláta (családnak)
» Galyasági apróhusos leves. » Paviai leves » Spanyol csirkeleves » Tejszínes egresleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.