Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fürj burgonyafészken recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db fürj
4 db nagyobb burgonya
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint apróra vágott friss rozmaringlevél
ízlés szerint bors

Elkészítés:
A fürjeket alaposan megtisztítjuk, besózzuk és fél órát állni hagyjuk. A krumplit megmossuk, leszárítjuk és hosszában kettévágjuk, belsejét kivájjuk. A burgonya kivájt belsejét megsózzuk. 1-2 szál petrezselymet beleteszünk a fürjek hasüregébe, és begöngyöljük őket két szelet szalonnába. A burgonyafészekbe tesszük a fürjeket és megborsozzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beletesszük a burgonyafészkes fürjeket, közé szórjuk a krumpli kikapart belsejét. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, tetejét megszórjuk apróra vágott friss rozmaringgal, és megsütjük. Párolt vöröskáposztával kínáljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes csirke » Fóliás hús » Sertéskockák baconban » Sült sertés nyakrész
» Kapros pulykamell » Sertéskaraj Havanna módra » Ketchupos-fehérboros hús » Csirkemell "izé"módra
» Korpás csirkemell » Lecsós csirkecomb » Tejszínes hús dupla sajttal » Vörösboros libamell
» Indiai csirkemell » Baconban sült fasírt » Búbos rakott hús » Tejben sült tarjaszelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.