Tutireceptek.hu fejléc

Fürj burgonyafészken recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db fürj
4 db nagyobb burgonya
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint apróra vágott friss rozmaringlevél
ízlés szerint bors

Elkészítés:
A fürjeket alaposan megtisztítjuk, besózzuk és fél órát állni hagyjuk. A krumplit megmossuk, leszárítjuk és hosszában kettévágjuk, belsejét kivájjuk. A burgonya kivájt belsejét megsózzuk. 1-2 szál petrezselymet beleteszünk a fürjek hasüregébe, és begöngyöljük őket két szelet szalonnába. A burgonyafészekbe tesszük a fürjeket és megborsozzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beletesszük a burgonyafészkes fürjeket, közé szórjuk a krumpli kikapart belsejét. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, tetejét megszórjuk apróra vágott friss rozmaringgal, és megsütjük. Párolt vöröskáposztával kínáljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Debrecenis borda » Fasírtgolyók » Töltött karaj » Almapürés sült hús
» Sonkával töltött burgonya. » Aszaltszilvás pulykakuglóf » Családkedvence » Citromos-borsos mázas csirke
» Tejfölös gombás csirkeszárny » Húsvéti bárányragu » Omlós, szaftos sertés sült. » Tejszines gombás
» Libacomb fokhagymásan » Székelykáposzta light » Datolyás-kesudiós csirkecomb » Marhahúsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.