Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt csülök babos káposztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db füstölt csülök,,
60 dkg savanyú káposzta,
20 dkg tarkabab,
15 dkg vöröshagyma,
1 csomó petrezselyem,
1 evőkanál olaj,
2 cikk fokhagyma,
só.

Elkészítés:
A babot előzőnap megtisztítjuk és beáztatjuk.
A csülköt meleg vízbe tesszük,feforraljuk,levét leöntjük és friss vízben puhára főzzük.
A vöröshagymát megtisztíttjuk,vékony szeletekre vágjuk.
Az olajban megpirítjuk a vöröshagymát,hozzáadjuk a bababot.
Néhány percig pároljuk,aztán felengedjük a csülök főzőlevével.
Ha a bab félig megpuhult,beletesszük a káposztát,szükség esetén további csülöklét öntünk rá.
Zúzott fokhagymával,finomra vágott petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük.
A csontjáról lefejtett,szeletekre vágott csülök mellé körítésként zsemlegombócot tálaljunk.

Zsemlegombóc

Hozzávalók:6 db zsemle,
2 db tojás,
1 csomó petrezselyemzöld,
kis fej hagyma,
1,5 dkg vaj,
só,őrölt bors.
Elkészítés:A kockára vágott zsemlét tejjel leforrázzuk,jól átitatjuk,majd tojással, zsemlemorzsával finomra vágott petrezselyemmel,sóval,borssal vajban pirított hagymával összegyúrjuk.
Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle,és sós vízben 15 percig főzzük.
Tálalásig ebben a vízben áztatjuk,estleg melegítjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült csülök Pataki tálban » Csülök zöldségekkel » Csülök sörös bundában » Vörösboros csülökgulyás
» Mexikói babos hússzelet » Babos lecsó » Vörösboros csülökpörkölt » Káposztás bab csülökkel
» Káposztával töltött zsemle » Sült csülök egyszerűen » Karajba zárt csülök » Sutus leves csülökkel
» Babos rakottkarfiol » Tejfölös csülökpaprikás » Almás-tormás csülök » Mecseki boros csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.