Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt kolbász szegedi paprikás burgonyával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1, 25 kg újburgonya, 20 dkg tarhonya, 80 dkg füstölt kolbász, 10 dkg zsír, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, só, pirospaprika.

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Kevés vízzel felengedjük, és zsírjára pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és kisebb kockákra vágott újburgonyát, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, félig kisütjük, belekeverjük a tarhonyát és megpirítjuk benne. Majd felengedjük annyi forró vízzel, hogy félig ellepje, megsózzuk, és félig puhára főzzük. Ekkor hozzákeverjük a burgonyapaprikáshoz, beletesszük a kisebb cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot; végül a megmosott füstölt kolbászt és időnként megkeverve, fedővel letakarva puhára főzzük. Tálaláskor a tál aljára tesszük a tarhonyás burgonya paprikást, a füstölt kolbászt egyenlő arányban elosztjuk rajta és forrón tálaljuk. Külön adunk hozzá kovászos uborkát vagy fejes salátát.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykabütyök paprikás » Kolbászos krumplileves » Káposztás paprikás » Chilipaprikás sügér
» Füstöltkrém » Füstölt halas rösti » Gombás harcsapaprikás » Hagymatokány burgonyával
» Zöldséges kolbászleves » Háromszínű paprikasaláta » Békacomb paprikásan » Muszaka burgonyával
» Erdélyi füstölt kolbász » Harcsapaprikás » Serpenyős rizses kolbász » Tejfeles paprikás burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.