Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt kolbász szegedi paprikás burgonyával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1, 25 kg újburgonya, 20 dkg tarhonya, 80 dkg füstölt kolbász, 10 dkg zsír, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, só, pirospaprika.

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Kevés vízzel felengedjük, és zsírjára pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és kisebb kockákra vágott újburgonyát, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, félig kisütjük, belekeverjük a tarhonyát és megpirítjuk benne. Majd felengedjük annyi forró vízzel, hogy félig ellepje, megsózzuk, és félig puhára főzzük. Ekkor hozzákeverjük a burgonyapaprikáshoz, beletesszük a kisebb cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot; végül a megmosott füstölt kolbászt és időnként megkeverve, fedővel letakarva puhára főzzük. Tálaláskor a tál aljára tesszük a tarhonyás burgonya paprikást, a füstölt kolbászt egyenlő arányban elosztjuk rajta és forrón tálaljuk. Külön adunk hozzá kovászos uborkát vagy fejes salátát.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászkrémes rakott hús » Kolbászos-hagymás sajtkrém » Tejfölös-paprikás cukkini » Paprikás krumli
» Kolbászos kenyérlángos » Füstöltsajt leves » Füstölthal-saláta » Nokedlis paprikás krumpli
» Füstölt sajtos sztrapacska » Csirkepaprikás puliszkával » Kolbászos lecsó egyszerűen » Paprikás krumpli
» Zöldséges kolbászleves » Karfiol paprikásan » Nokedlis paprikáskrumpli » Tojásos gombapaprikás


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.