Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
12 dkg karavánsajt
5 dkg füstölt szalonna
kb. 8 dkg sonka
8 dkg csemege uborka
6 dkg zsír
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg vöröshagyma
őrölt bors, só

Elkészítés:
A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, de nem vágjuk ketté. A vágási felületnél kinyitva minél nagyobbra kiverjük, vigyázva, hogy a hús ne lyukadjon ki. Megsózzuk, megborsozzuk és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a csemege uborkát.

A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük és kívülről is besózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, beletesszük a töltött szűzpecsenyét és mindegyik oldalát szép pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük, a visszamaradt zsírban megpirítjuk a vöröshagymát és a zöldségeket, majd visszahelyezzük a húst és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Ezután a húst kivesszük,felszeleteljük, a mártást beforraljuk, majd átszűrve a felszeletelt húsra öntjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk, pl. krokett.

Tanácsok:
A füstölt szalonna lehet bacon, angol, vagy akár erdélyi.

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: baffi556


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztával töltött sonka » Töltött májszeletek » Csirkés töltött padlizsán » Töltött párnácskák
» Egyszerű töltött tojás » Hússal töltött gombafejek » Amerikai töltött tojás » Csokival töltött fánk
» Töltött paradicsom » Májkrémmel töltött krumpli » Töltött sült krumpli » Mediterrán töltött kenyér
» Tojással töltött zsemle » Tonhal sajttal és gombával » Rakott kel sajttal » Töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.