Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres burgonyával sült csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 db csirke szárny (vége nélkül)félbevágva,vagy alsó vagy felső csirkecomb,esetleg mell.
csirkefűszer keverék

1 kg burgonya

2 nagyobb fej vöröshagyma

10-15 dkg rizs (vagy 1 tasakos rizs)



olaj



őrölt bors

szerecsendió

fokhagyma vagy fokhagyma granulátum



1-1,5 dl tej vagy főzőtejszín

5 dkg reszelt sajt (el is hagyható)

Elkészítés:
A csirkehúst befűszerezem,félreteszem.

A meghámozott burgonyát vékony karikára vágom, vagy uborkagyalun lereszelem. A hagymát vékonyan felkarikázom. A rizst megtisztítom, megmosom. A burgonyát, a rizst, a hagymát egy tálban összekeverem a fűszerekkel, és kizsírozott sütőedénybe öntöm. A tetejét meglocsolom kevés olajjal, leöntöm a tejjel vagy tejszínnel. Rárakom a befűszerezett csirkehúst. A sütőedényt lefóliázom, és előmelegített sütőben 200 fokon sütöm kb. 1-1,5 órát .Ha megpuhulta hús a burgonya és a rizs, levesszük a fóliát, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és pirosra sütjük.

Tanácsok:
A fűszerezést saját ízlésünk szerint lehet variálni, minél több féle a fűszer, annál finomabb lesz.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tokaji csirkemell » Gombás rakott csirkee » Csirkemell sajtmártásban » Krumplis csirke (bulgár)
» Fűszeres krumplitál » Csirkés saláta » Fokhagymás csirke baconban » Csirkemell palacsinta
» Juhtúrós csirkesaláta » Csirkemájas tarja. » Zöldbabos csirkeragu » Fokhagymás csirkemell
» Főtt csirkemell fűszeresen » Csirkés-gombás palacsinta » Csirkeszárny Orly módra » Cukkinis csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.