Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres kacsaragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész kacsa,
2 vöröshagyma,
6 evőkanál olívaolaj,
2,5 dl csirkeleves (kockából),
30 dkg gomba,
1 dl tejszín,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 teáskanál édes pirospaprika,
1 teáskanál szárított majoránna,
1 mokkáskanál frissen őrölt fekete bors,


Elkészítés:
A megtisztított, megmosott kacsát feldaraboljuk, majd sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük. Az olívaolajat felforrósítjuk, a húsdarabokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a megmaradt pecsenyelében a paradicsompürével együtt megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a csirkelevest, és összeforraljuk. Beletesszük a kacsadarabokat, és fedő alatt egy órán keresztül pároljuk. Fél óra eltelte után a kacsához tesszük a megtisztított gombát is. Amikor a hús már puha, újból kiszedjük, és a visszamaradt mártást beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ízlés szerint utófűszerezzük, visszatesszük a húsdarabokat, és az egészet összeforraljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldfűszeres hal » Húskockák fűszeres túróval » Almás, fűszeres kalács » Fűszeres bébipolip
» Fűszeres Mini Tortilla » Fűszeres csirkemell » Fűszeres röszti » Finom fűszeres máj
» Tavaszi zöldfűszeres leves » Almás süti, fűszeres » Zöldfűszeres palacsinta » Fűszeres almás pite
» Fűszeres karajcsíkok » Fokhagyma fűszeresen » Fűszeres gyümölcsálom » Fűszeres leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.