| Fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 csík sertésoldalas (kb. 80 dkg) 3 gerezd fokhagyma 1 csipet őrölt köménymag 1 mokkáskanál szárított majoránna 1 evőkanál paprikakrém 3 evőkanál olaj 2 nagy fej vöröshagyma 4 alma Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Összekeverjük a fűszereket a paprikakrémmel, borssal és a fokhagymával. Jól bedörzsöljük vele a húst mindenhol. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha az oldalas már puha (megfordul benne a csont), a megtisztított hagymát és almát cikkekre vágjuk, természetesen az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor kész, kivesszük, és az oldalast a szaftjával, a sült hagymákkal és a sült almákkal tálaljuk. Tanácsok: Köretként hagymás tört krumplit adtam hozzá. A receptet beküldte: rmarcsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |