Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres paradicsomos párolt tök recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 hosszúkás tök (kb. 1 kg),
3 nagy paradicsom,
10 dkg padlizsán,
2 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1,2 dl zöldségerőleves,
olaj,
só,
chili,
1 babérlevél,
a díszítéshez citromhéj és friss (thai) bazsalikom

Elkészítés:
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk az egyik fej, kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, sót, borsot, babért, chilit és krémes állagúra főzzük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a maradék, kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott padlizsánt és a zúzott fokhagymát. 2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel és krémes állagúra főzzük. A tököt egészben, gyöngyözve forró vízben kb. 10 percig főzzük (ne legyen nagyon puha). Meghámozzuk, a húsát kockára vágjuk. Ráöntjük a padlizsánkrémet, a fűszeres paradicsomkrémet, majd tökhéjjal, citromhéjjal és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Tanácsok:
Körete párolt rizs.


A receptet beküldte: pillango31


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos sertésmáj » Fűszeres diós-mézes torta » Fűszeres krumplitál » Fűszeres céklafasírt
» Paradicsomos makaróni 2. » Paradicsomos tarja » Fűszeres palacsintalángos » Paradicsomos rakott tészta
» Fűszeres sertéstáskák » Fűszeres tej » Sörben párolt csirkemell » Párolt mézes almás
» Fűszeres gyümölcskenyér: » Zöldparadicsomos zakuszka » Főtt csirkemell fűszeresen » Párolt rák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.