Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe göngyölve recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
8 nagyobb fej gomba
8 szelet bacon
1 nagy golyó mozzarella
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál tejföl
4 gerezd fokhagyma
trappista vagy bármilyen keményebb sajt
bazsalikom

bors

Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, a lemezeket kiskanállal kikaparjuk. A mozzarellát széttépkedjük, hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát. Aprítóba tesszük, és krémes állagúra turmixoljuk. Majd beletesszük a tejfölt, a bazsalikomot, sót, borsot, és jól összekeverjük. Végül annyi reszelt trappista sajtot teszünk bele, hogy a krém ne legyen folyós állagú.

A krémmel megtöltjük a gombafejeket, kb. 1 evőkanálnyi kell egy fejbe, ne legyen púposan, mert a fejek nagyon összesülnek és kifolyik a töltelék. Ezután a gombafejeket körbetekerjük 1-1 szelet baconnel.

Gázsütőben, 4-es fokozaton (kb. 200 fok) 15 percig sütjük fólia alatt. A fólia levétele után a keletkezett levet és esetleges sajtdarabokat leöntjük. Fólia nélkül még 5-6 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémmel töltött tojás » Gesztenyés töltött karaj » Sajttal töltött pulykamell » Sonkás-fűszeres csirkemell
» Töltött libamell » Gombás húscipó » Töltött gömb cukkinik » Töltött hagyma
» Mustáros töltött pecsenye » Narancsos, gombás kacsa » Gombás tortahusi » Zöldfűszeres tésztasaláta
» Gombás - sajtos pulykamell » Spagetti gombás hússal » Gombás csirke másképpen » Borsóval töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.