Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe göngyölve recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
8 nagyobb fej gomba
8 szelet bacon
1 nagy golyó mozzarella
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál tejföl
4 gerezd fokhagyma
trappista vagy bármilyen keményebb sajt
bazsalikom

bors

Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, a lemezeket kiskanállal kikaparjuk. A mozzarellát széttépkedjük, hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát. Aprítóba tesszük, és krémes állagúra turmixoljuk. Majd beletesszük a tejfölt, a bazsalikomot, sót, borsot, és jól összekeverjük. Végül annyi reszelt trappista sajtot teszünk bele, hogy a krém ne legyen folyós állagú.

A krémmel megtöltjük a gombafejeket, kb. 1 evőkanálnyi kell egy fejbe, ne legyen púposan, mert a fejek nagyon összesülnek és kifolyik a töltelék. Ezután a gombafejeket körbetekerjük 1-1 szelet baconnel.

Gázsütőben, 4-es fokozaton (kb. 200 fok) 15 percig sütjük fólia alatt. A fólia levétele után a keletkezett levet és esetleges sajtdarabokat leöntjük. Fólia nélkül még 5-6 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis hagymás gomba » Sült töltöttpaprika » Húsos, gombás fasirt » Rakott gomba.
» Gombával rakott krumpli » Sajttal töltött kiflik » Csirke gombával töltve » Gombaleves fogyókúrázóknak
» Fűszeres-sajtos kelbimbó » Sült töltött zsömle » Füszeres húsgombos » Gombás-hagymás pulykamell
» Svéd gombasaláta II. » Gombás-sajtos krumplitál » Sertésmáj gombával » Bombasztikus gomba


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.