Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
14 zsemléhez:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg finomliszt

3,5 dl joghurt
2 kk szárított provence-i fűszerkeverék
1 élesztőkocka (5 dkg)
zsír és liszt a tepsihez

Elkészítés:
A kétféle lisztet egy csipet sóval összekeverjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A joghurtot kislábosban meglangyosítjuk, a fűszerkeveréket beleszórjuk. Az élesztőt a langyos joghurt egy részébe morzsoljuk, majd a liszt közepébe öntjük, és egy kevés lisztet rászórunk. Lefedve meleg helyen kb. 15 percig kelsztjük. A maradék joghurtot hozzáadjuk és az egészet sima tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, a tálba visszarakjuk és lefedve meleg helyen kb. 1 óráig, vagy hűtőszekrényben egész éjszaka kelesztjük. A megkelt tésztát még egyszer jól átgyúrjuk, 14 részre osztjuk és kerek zsemléket formázunk belőle. A tepsit kizsírozzuk, liszttel megszórjuk, a tésztagolyókat belerakjuk, és lefedve még 15 percig kelesztjük. A zsemléket langyos vízzel megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg szépen meg nem keltek és meg nem barnultak.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlekockás őrület » Fűszeres kirántott karaj » Fűszeres sajtos sonka » Fűszeres melegítő
» Fűszeres pácolt oldalas » Zöldfűszeres sajtfalatkák » Pirított zsemlekocka » Fűszeres hal
» Fűszeres krumplipüré » Fűszeres tallér » Fűszeres-almás kalács » Túrós zsemle
» Fűszeres tepsis csirke » Mákos zsemle » Fűszeres-sajtos kelbimbó » Fűszeres burgonya


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.