Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
14 zsemléhez:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg finomliszt

3,5 dl joghurt
2 kk szárított provence-i fűszerkeverék
1 élesztőkocka (5 dkg)
zsír és liszt a tepsihez

Elkészítés:
A kétféle lisztet egy csipet sóval összekeverjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A joghurtot kislábosban meglangyosítjuk, a fűszerkeveréket beleszórjuk. Az élesztőt a langyos joghurt egy részébe morzsoljuk, majd a liszt közepébe öntjük, és egy kevés lisztet rászórunk. Lefedve meleg helyen kb. 15 percig kelsztjük. A maradék joghurtot hozzáadjuk és az egészet sima tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, a tálba visszarakjuk és lefedve meleg helyen kb. 1 óráig, vagy hűtőszekrényben egész éjszaka kelesztjük. A megkelt tésztát még egyszer jól átgyúrjuk, 14 részre osztjuk és kerek zsemléket formázunk belőle. A tepsit kizsírozzuk, liszttel megszórjuk, a tésztagolyókat belerakjuk, és lefedve még 15 percig kelesztjük. A zsemléket langyos vízzel megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg szépen meg nem keltek és meg nem barnultak.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlegombóc 3 » Fűszeres, sütőtökös muffin » Hamburger zsemle » Kenőmájas fűszeresen
» Fűszeres sertésoldalas » Hagymás paprikás zsemle » Zsemle mártás » Csiperkés zsemlék
» Fűszeres tepsis tarja » Tavaszi zöldfűszeres leves » Teljes kiőrlésű zsemle » Fűszeres rizstallérok
» Zsemlegombóc » Zöldfűszeres sonkás tészta » Házi zsemle » Fűszeres diós keksz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.