Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galuska juhtúróval, tejfölösen recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna 1 kg burgonya 1 db tojás 30 dkg liszt 25 dkg juhtúró 20 dkg tejföl,1 csokor metélőhagyma (snidling), só

Elkészítés:
Az apróra kockázott füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük a tepertőt és félretesszük. Egy keverőtálban a meghámozott, lereszelt burgonyát a tojással, csipetnyi sóval és a liszttel összedolgozzuk. Az így kapott masszából galuskákat szaggatunk, és forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és lecsepegtetjük. A kifőtt galuskákat megforgatjuk a még forró szalonnazsírban, és a tányérokra szedjük. Rámorzsoljuk a juhtúrót, rákanalazzuk a tejfölt, végül megszórjuk a sült szalonnakockákkal. Finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúróval töltött pogácsa » Májgaluskaleves » Szárnyasgaluska leves » Hamis somlói galuska
» Vajas borjúgaluska » Sajtos búzagaluska leves » Fahéja-mézes galuska » Galuska-levesbetét
» Kolbászos galuska » Gombaleves májgaluskával » Tejfölöskarfiol galuskával » Galyasági gomba tejfölösen
» Almaleves habgaluskával » Sörleves habgaluskával » Rakott csirke juhtúróval » Alföldi májgaluska leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.