Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági aprópecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb, 10 dkg házi füstölt, húsos szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 80 dkg burgonya, 1 fakanálnyi mangalicazsír. Ízlés szerint só, törött bors, A tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld vagy lestyánlevél.

Elkészítés:
A burgonyákat héjában megfőzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. A húst kockára, vöröshagymát apró kockára vágjuk, A szalonnát csíkokra vágva a serpenyőbe tesszük és a zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a mangalicazsír és ha forró beletesszük a húst és erős tűzön gyorsan lepirítjuk. Ízesítjük sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával. Végül hozzáadjuk az előkészített burgonyát, összepirítjuk és azonnal tálaljuk. Az aprópecsenye készüljön gyorsan, különben a hús levet enged és rágós lesz. A húst olyan forró zsírban kell sütni, hogy majdnem füstöljön, így kéreg keletkezik rajta. A burgonya helyett az aprópecsenye készíthető gombával, lecsóval, és hagymával is Szabad tűzön, bográcsban készítve a legfinomabb, pincehideg borral kínálva.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bassói aprópecsenye » Galyasági fűszeres gulyás » Galyasági bableves » Hortobágyi aprópecsenye
» Galyasági steak. » Tejfölös aprópecsenye » Galyasági lacipecsenye 2 » Galyasági lacipecsenye
» Görög aprópecsenye » Gyors aprópecsenye » Aprópecsenye tárcsán » Galyasági vegyes pörkölt
» Galyasági zellerkrémleves » Galyasági rakottas » Fűszeres aprópecsenye » Galyasági gezemiceleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.