Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági kemencés fokhagymás sült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg. sertéstarja (sertéslapocka), 2 evőkanál kiolvasztott sertészsír, 1 nagy fej fokhagyma ( 8-10 gerezd), 2 kiskanál őrölt fekete bors, só, 3 fej közepes vöröshagyma, 2 dl. száraz fehér bor, 2 dl. csontlé vagy langyos víz.

Elkészítés:
A hússzeleteket kissé megpotyoljuk, a széleit bevagdossuk, majd vékonyra vágott fokhagyma szeletkékkel megspékeljük. Bekenjük zsiradékkal, sózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, majd kizsírozott tepsibe tesszük, mellérakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, aláöntjük a bort és kevés vizet, majd kemencébe ( sütőbe) téve készre sütjük, néha megforgatva.

Tanácsok:
Disznóöléskor készített gyors étel tízóraira vagy uzsonnára, vacsora előtt. Savanyúsággal és kenyérrel kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sült csuka » Fokhagymás spagettisaláta » Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás garnéla
» Galyasági korhelyleves » Fokhagymás csülökfalatkák » Fokhagymás sajtkrém » Fokhagymás máj
» Fokhagymás tarja Update1 » Göngyölt fokhagymás csülök » Fokhagymás krumpli* » Fokhagymás főtt tészta
» Fokhagymás kenyér » Fokhagymás báránycomb » Fokhagymás tejfölös tészta » Fokhagymás sertésmáj 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.