| Galyasági krumplipaprikás fokhagymával, bográcsban receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg. húsos császárszalonna, 1 kiskanál sertészsír, 15-2o dkg. füstölt kolbász, (vagy 2 pár virsli) 2 nagy fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál fűszerpaprika, l db. nagyobb zöldpaprika, 2 szem érett paradicsom, l db. csöves erős paprika, só, (ízlés szerint) 1 késhegynyi őrölt fekete bors ( ízlés szerint) l kiskanál köménymag, 1,5 kg. tisztított burgonya Elkészítés: A vékony csíkokra vágott császárszalonnát a felolvasztott zsírba dobva erős tűzön pirítjuk, majd onnan levéve hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és szalmasárgára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az előzetesen megtört köménymagot és az apróra szeletelt fokhagymát, tűzről levéve a fűszerpaprikát és keverés után kevés vizet aláöntve kissé sózzuk, forraljuk. Ekkor belerakjuk a felszeletelt zöld és csöves paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot és pár perc múlva a hosszában felvágott burgonyát is. Az egészet felöntjük vízzel úgy, hogy a burgonyát ellepje.Szükség szerint sózzuk és kb. 30 -35 percig főzzük. Ekkor belerakjuk a vékonyabban felszeletelt kolbászt, amit újabb 1O perc főzést igényel.Ha műbeles virslit adunk mellé, azt egészbe hagyjuk, de a műbőrt lehúzzuk. Lassú tűzön főzzük készre. Friss kenyér és uborkasaláta illik hozzá. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |