Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági tojásleves. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db. friss tyúktojás, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 5-8 db. babérlevél, só, 1 kiskanál fűszerpaprika,1,2 liter csontlé ( lehet hús- vagy erőleves kockából is), Ízlés szerint almaecet vagy citrom frissen kifacsart leve, 2 dl. tejföl.Fél csokor petrezselyemzöld, vajon pirított zsemlekocka.

Elkészítés:
A felforrósított vajon a lisztet átpirítjuk, majd a tűztől lehúzva fűszer-paprikázzuk és kevés langyos csontlével felöntjük, csomómentesre elkeverjük, s végül annyi csontlevet adunk hozzá, amennyi négy személy részére elegendő. Ízesítjük babérlevéllel, sóval (van aki egy csipetnyi csípős paprikát vagy őrölt fekete borsot is ad hozzá), majd kevergetve a levest felforraljuk, óvatosan belecsúsztatjuk a felütött tojásokat és a végén tejföllel, almaecettel beforraljuk. Megvágott petrezselyemzölddel és külön tányéron zsemlekockával kínáljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gombapaprikás » Galyasági káposztás hús » Galyasági vegyes pörkölt » Galyasági apróhusos leves.
» Galyasági gezemiceleves » Galyasági tócsni » Galyasági töltött paprika » Galyasági finom falatok
» Galyasági töltött tojás » Galyasági gomba tejfölösen » Galyasági fűszeres gulyás » Galyasági bográcsos
» Galyasági korhelyleves » Galyasági steak. » Galyasági rakottas » Galyasági töltött pecsenye


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.