Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági vegyes pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg. sertéscomb ( vagy Lapocka),
1,5 kg. marhalábszár, 1 kg. füstölt oldalas, 5 - 6 kg. burgonya, 1 kg. vöröshagyma, 2 csomag margarin, 5 dl. száraz vörösa vor, 5 cl. szivapálinka, 10 dkg. só, 2 dkg. őrölt feketebors, 1 tupus csemege piros aranya, 5 szem érett paradicsom, 4 db. zöldpaprika, 1 fej fokhagyma, 3 db. csipős hegyes paprika, 5 evőkanál mustár.
Izlés szerint paradi csompüré, ételízesitő.

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprózzuk és a melegedő margarinon kissé pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk az előre felkockázott marhahúst, kicsi vizet öntünk alá és pároljuk. Következik a füstölt oldalas, majd a sertéshús, a feldarabolt zöldpaprika, paradicsom. Ha a húsok kellő nedvességet engedtek akkor hozzáadjuk a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, a pálinkát. Lehetőleg víz nálkül főzzük. A főzés befejezése előtt utánaízesítjük ha szükséges és felöntjük a borral. Felrottyantás után kínáljuk friss fehér kenyérrel, vagy főtt burgonyával.

Tanácsok:
10 - 15 fős baráti társaságnak főzve kitűnő.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őzpörkölt másképp.. » Gombapörkölt egyszerűen » Gombapörkölt riszzel » új aszpikos vegyes zöldség
» Vörösboros gombapörkölt » Rozmaringos fehér pörkölt » Sajtos vegyes zöldség » Fácánpörkölt
» Szívpörkölt » Karfiolpörkölt » Vörösboros zúzapörkölt » Csülökpörkölt bográcsban
» Vegyes vágott előétel » Mexikói zöldségpörkölt » Tejfölös tojás pörkölt » Csirkemájpörkölt, borsóval


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.