Tutireceptek.hu fejléc

Gazdag petrezselymes újburgonya saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 személy részére

kb. 60 dkg apró szemű újburgonya
2 csokor nagyon zsenge sárgarépa
1 kis csomag friss újhagyma
4 db kisebb kemény húsú paradicsom
3 nagy csokor petrezselyemzöld
2 teáskanál olíva olaj

Az öntethez:

4 evőkanál zöldborsos mustár
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
2 evőkanál fehérborecet
só és bors – ízlés szerint

Elkészítés:
A krumplikat folyó víz alatt zöldségmosó kefével alaposan megsikálom. Félbe vagy 4 hasábra vágom, hogy falatnyi, közel azonos méretű darabok legyenek. Sós vízben, épp csak annyiban, amennyi ellepi, 12-15 perc alatt puhára főzöm.

A főzés ideje alatt megtisztítom a sárgarépákat, hagymákat, előbbieket kis hasábokra, utóbbiakat nagyon apró kockákra vágom. A petrezselyemcsokrokat olyan apróra vagdosom, amilyenre csak tudom. A paradicsomokat meghámozom, felkockázom.

A főtt, még forró krumplikat szűrőkanállal tálra szedem, 2 teáskanálnyi olíva olajjal meglocsolom, hozzáadom a hagymakockákat, ráhalmozom a petrezselyemzöldet, alaposan összeforgatom. A burgonya főzővizét újra felforralom, 2 percre beledobom a sárgarépákat, szűrőlapáttal a petrezselymes burgonyához adom. Amíg kicsit hűlnek, összekeverem az öntetet. A paradicsomot óvatosan összeforgatom a többi zöldséggel, meglocsolom az öntettel. Kb. 1 órára lefedve hűtőszekrénybe teszem.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vitamin saláta » Tenger gyümölcsei saláta » Újburgonyaleves virslivel » Coleslaw saláta
» Fejes saláta répával » Gundelsaláta » Lencsesalátám » Avokádós csirkesaláta
» Mundial salata » Egyszerű tésztasaláta » Saláta leves » Tonhalas burgonyasaláta
» Diós vegyes saláta » Spagettisaláta » Tojásos répasaláta » Három sajtos vitaminsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.