Tutireceptek.hu fejléc

Gazpacho (Spanyol zöldségleves ) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1kg paradicsom (lédús)
1db kígyó uborka
2fej fokhagyma
1db vöröshagyma
1kanál olívaolaj

borssal ízlés szerint ízesíthető

Elkészítés:
A spanyolok finom és egyszerűen elkészíthető nemzeti étele.

Meghámozom a paradicsomot és apró darabokra vágom, ugyanezt teszem a kígyó uborkával.

Felaprítom a hagymát és a fokhagymát.

Kézi mixerrel összeturmixolom a fentebb említett hozzávalókat, majd amikor már "leveses" állagú, megfűszerezem borssal és hozzá adok 1 kanál olívaolajat.Folytatom a turmixolást, amíg teljesen össze nem áll.

Fogyasztás előtt berakom a hűtőbe 10-15percre.

Tanácsok:
Bár a spanyolok hagyományosan meghámozzák a zöldséget,az sem probléma, ha hámozatlanul kerülnek bele a levesbe.

Pirított kenyér kockákkal is meg lehet bolondítani ez a levest!

Remélem mindenkinek elnyerte a tetszését!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: kukla


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol csirke » Spanyol briós » Hideg őszi zöldségleves » Madridi gazpacho
» Zöldségleves sajtgombóccal » Húsgombócos zöldségleves » Zöldségleves másképp » Gazpacho leves
» Carajaca - Spanyol máj » Spanyol pite » Spanyol zöldbabsaláta » Spanyol leves
» Spanyol módra sült homár » Spanyol-fánk » A mi gazpachonk - melegen » Spanyol marinált gombák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.