Tutireceptek.hu fejléc

Gemiszta (görög) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 nagyobb pari
6 nagyobb paprika (nem a hosszú, hanem a kerekebb, amit a talpára lehet állítani)
2 bögre rizs
1 nagyobb fej hagyma
2-3 gerezd f.hagyma
só,bors
fahéj
szárított spearmint
petrezselyem
leveskocka

Elkészítés:
A parik és a paprikák tetejét megvágom (mintha kalapot vágnék nekik, de a kalap ne váljon el), kiszedem egy tálba a belsejüket. Az összes pari, és 2-3 paprika belsejét lereszelem nagylyukú reszelőn (vagy leturmixolom).
A hagymát apróra vágom, olajon felteszem, miután megpuhult, hozzáadom a rizst, - a 2 bögre rizshez- 4 bögre vizet, valamint a parik és paprikák leturmixolt elegyét, petrezselymet, szárított spearmint-ot (kb. 2 csipetnyit), egy leveskockát.
Sózom, borsozom, fahéj (kb. 1 csapott teáskanálnyi).
Amikor megfőtt a rizs, betöltöm a parikba és a paprikákba, a kalapocskákat ráhajtom a töltelékre, a tetejüket kicsit sózom. Tepsibe egymás mellé állítgatom őket. A tepsibe kb. 1/2 dl vizet és nagyjából ugyanennyi olajat öntök, majd addig sütöm, míg a parik és paprikák meg nem puhulnak.

Tanácsok:
- Amikor kiszedem a parik belsejét, az "eret" is kiszedem, csak egy nem túl vékony héjat hagyok benne.
- A sütést én kis hőfokon kezdem (150), és fokozatosan emelem, hogy a parik héja ne repedjen szét.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: angica0901


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb görögösen » Körözött görög módra » Görög fánk - loukumades » Görög saláta másképp
» Ecetes görögdinnyehéj » Görög-sali kicsit másképp » Görög citromos kocsonya » Lepényhal görög salátaval
» Görög fetás leves » Görögdinnye szorbet » Görög rántott hús » Görög Csirke
» Gomba görögösen » Görög pita » Görög húsgombócok » Keftedsz-görög variáció


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.