Tutireceptek.hu fejléc

Gerbeaud-szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg maragarin
60 dkg liszt
10 dkg cukor
2 tojássárgája
3 ek. tejföl
2 dkg élesztő
A töltelék:
25 dkg sárgabaracklekvár
35 dkg darált dió
20 dkg porcukor
Bevonat:
1 tábla tortabevonó csokoládé
ha nincs akkor: 1 dl tej
2 ek. kakaópor
10 dkg cukor
10 dkg margarin

Elkészítés:
Olvasszuk fel a margarint és keverjük bele a cukrot és a tojássárgáját. Az élesztőt keverjük össze kevés cukorral és kevés tejel. A lisztet öntsük gyúródeszkára, közepén alakítsunk ki egy mélyedést, ide öntsük bele az élesztőt. Szorjunk rá egy kevés lisztet. A lisztre öntsük rá a tejfölt, a margarinos masszát és dolgozzuk jól össze. A tésztából formáljunk 4 cipót és hagyjuk legalább 1/2 órát pihenni. Nyújtsuk ki az első cipót egy jól belisztezet deszkán olyan méretre, amilyen tepsivel rendelkezünk. A tésztát helyezzük a margarinnal kiknet tepsibe. Lekvárral kenjük be, majd megszorjuk daráltdióval és porcukorral. Nyújtsuk ki a köv. cipót és fektessük az előzőre és tegyünk rá lekvárt és diót+porcukrot.Ezt folytatjuk míg el nemfogy a tészta.
A legfelső lapra már nem teszünk semmit.
Előmelgített sütőben világosbarnára sütjük, és ha kihült bevonjuk a csokimázzal. És apró kockákra vágjuk.
A máz elkészítése: A kakóport, cukrot, tejet sűrű péppé főzzük, és ha kihült belekeverjük a margarint.

Tanácsok:
Sütési idő: 20-25 perc.


A receptet beküldte: banya76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis raffaelo » Diósgolyó » Őszi gyümölcsjoghurt » Falusi mákos
» Almás, vaniliás tofudesszert » Tiramisu szelet 1 » Ribizlis-túrós lepény » Porhanyós pogácsa
» Almás és túrós pite » Almásbéles » Amerikai szelet » Pandamaci szelet
» Almas-morzsas suti » Túrós-almás lepény » Püspök kenyér (poharas) » Jellegzetes krémes sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.