Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenye mousse torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Rama Vajas Íz
60 g
kristálycukor
60 g
tojás
1 db
kakaópor
10 g
Dr. Oetker Sütőpor
0.5 kiskanál
liszt
50 g

a gesztenyemoussehoz:
tej
40 g
kristálycukor
20 g
gesztenyepüré
120 g
rum
1 kiskanál
Dr. Oetker Lapzselatin
3 db
habtejszín
200 ml

a rumos meggyzseléhez:
fagyasztott meggy
150 g
cukor
45 g
kukoricakeményítő
1 kiskanál
rum
1 kiskanál
Dr. Oetker Lapzselatin
2 db

A tetejére díszítésnek:
gesztenyepüré
120 g
habtejszín
50 ml

Elkészítés:
A rumos meggyes zseléhez a fagyasztott meggyet a cukorral és egy kevés vízzel forraljuk fel, főzzük puhára. A keményítőt keverjük el 1.5 evőkanál hideg vízben, és öntsük a meggypürére, majd folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük, és keverjünk hozzá 1 kiskanál rumot is. Közben a zselatinlapot áztassuk be hideg vízbe. Ha már megpuhult, nyomkodjuk ki és keverjük bele a még forró meggypürébe. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki folpack-kal és öntsük bele a zselét. Tegyük fagyasztóba dermedni. Ha már nem folyós, akkor vegyük ki a formából és tegyük még vissza becsomagolva, felhasználásig.

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy 18cm-es kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az oldalát vékonyan kenjük ki margarinnal.

A puha Rama Vajas Ízt kézi habverővel keverjük habosra a cukorral, majd keverjük bele az 1 tojást is. Szitáljuk bele a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is, és fakanállal keverjük egynemű masszává. Egyengessük el a tortaformában és süssük előmelegített sütően 15-20 percen át. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe.

A gesztenyemasszához a tejet és a cukrot keverjük össze és melegítsük meg, amíg a cukor elolvad. Öntsük a gesztenyepürére, és keverjük jól el. Adjuk hozzá a rumot is, valamint a kinyomkodott zselatinapokat is keverjük el a forró masszában.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá és forgassuk a gesztenyemasszába.

A torta összeállítása következik. A kakaós piskótát helyezzük a tortaforma aljába. A forma oldalát béleljük körbe írásvetítő fóliával, amit a forma magasságával egyező méretű csíkra vágtunk. A gesztenyemassza 2/3-át öntsük a piskótára, és simítsuk egyenesre a tetejét. Tegyük 15 percre fagyasztóba. Fontos, hogy legyen tartása mikor ráhelyezzük a meggyzselét.

Vegyük ki a fagyasztóból és óvatosan helyezzük rá a meggyzselét. Erre öntsük a maradék gesztenyemousse-t, simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőbe pár órára.

Tálaláskor helyezzük a tortát egy tálra. Vegyük le a tortaforma oldalát, óvatosan húzzuk le a fóliát. Díszítsük a maradék gesztenyemasszával, és tejszínhab rózsákkal.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés fatörzs torta » Bezerédj-torta » Túrótorta szőlővel » Húsvéti tojástorta
» Gesztenyeszív » Mandarinos csokis mousse » Joghurttorta gyümölccsel » Túrótorta sütés nélkük
» Seherezádé torta » Egyszerű csokolédétorta » Gesztenye kocka » Gesztenyés bomba
» Gesztenyés almatorta » Túró torta piskótaágyon » Kekszalapú túrótorta » Hólabdatorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.