Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyehasáb recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg gesztenye massza,
10 dkg teavaj,
2 - 3 cl rum vagy csokilikőr,
3 ek. keserű kakaópor,
1 cs. vaníliáscukor,
babapiskóta,
1/2 liter Hulala tejszín,
1 kiscsomagos Oetker zselatin.

Elkészítés:
A g. masszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, kakaóporral. Kibélelünk egy nagyobb, vagy két kisebb őzgerincformát folpakkal, belesimítjuk a g. masszát, jól lenyomkodjuk. Rumos tejben megforgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét. A zselatint kb. 1/2 dl vízben mikróban megmelegítjük, hogy feloldódjon, langyosra hűtjük. A tejszínt kevés cukorral, /vagy a Hulalát/ kemény habbá verjük, közben vékony sugárban hozzácsorgatjuk a zselatint. A kemény tejszínhabot rákanalazzuk a sütire, elsimítjuk és ennek a tetejét is kirakjuk a rumos tejben megforgatott babapiskótával. Hűtőbe tesszük dermedni 2-3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára. Mánap kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és tejszínhabrózsával díszítjük.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mesés almás » Mákos rakott kifli » Leveles almás » Töltött csörögefánk
» Almapuding másként » Tejszínhabos banán-álom » Sütőtökös tallérok » Aszalt szilvás mákos bukta
» Habos, rakott zsemle » Házi bounty 15 perc alatt » Dalmát kocka » Frizsider torta
» Nektarinos túrótorta » Almás-szedres csuda » Saint-tropez-i sütemény » Tiramisu 625


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.