Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyekrémes mini fánkok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 dl víz
1,5 dl olaj
15 dkg liszt
4 tojás
pici só

25 dkg gesztenyemassza
6-8 dkg porcukor
1-2 ek.rum
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló

Elkészítés:
A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, ekkor beleszórjuk a lisztet, és 1 percen át kis lángon kevergetjük.
Levesszük a tűzről, várunk 2-3 percet, majd a tojásokat egyenként, alaposan belekeverjük.
A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe dió nagyságú golyókat teszünk a masszából.
15-20 perc alatt keményre és barnára sütjük.
Amikor elkészült, levágjuk a tetejüket és hagyjuk, hogy a gőz eltávozzon.
Amíg a fánkok hűlnek, elkészítjük a krémet.
A gesztenyepürét áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a rumot, jól elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. Felét óvatosan belekeverjük a gesztenyekrémbe.
A fánkokból szükség esetén eltávolítjuk a tésztadarabokat és megtöltjük a krémmel, majd a félretett tejszínhab következik.
Végül rátesszük a levágott "kalapkákat".


A receptet beküldte: Haley


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nutellás muffin fánkok » Túrósfánkok » Bálint-napi túrófánkok » Pillekönnyű fánkok
» Cukkini fánkok » Gesztenyekrémes palacsinta » Kakaós muffin - diétásan » Lekváros kavart tészta
» Klastrom-torta » Halvas (görög) » Gesztenyés piskótarolád » Gyümölcsös burgonyafelfújt
» Almás, túrós, meggyes pite » Mogyorós csokoládés banán » Sütőtökös csigák » Kétszínű keksztekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.