Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyerolád 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojássárgája,
12 dkg kristálycukor,
15 dkg liszt,
6 tojás felvert habja,
1/2 kávéskanál sütőpor

Krémhez:
10 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tasak vaníliapuding,
4 dl tej,
15 dkg gesztenyemassza

Töltelékhez:
35 dkg gesztenyemassza

Tetejére:
kb. 20 dkg étcsokoládé tortabevonó

Elkészítés:
A 6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskótamasszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, majd még melegen felcsavarjuk. (Én egyben sütöttem meg, nem választottam ketté, illetve gáztepsiben!)


A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.

A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
Gőz fölött megmelegítjük a csokoládét, majd bevonjuk vele a piskótaroládot. Kihűlés után szeleteljük. Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenyerolád külseje szép fényes lesz.


A receptet beküldte: Manaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyerolád » Hűtemény - sütés nélküli! » Kakaó krém » Sütőtökös fánkocskák
» Kókuszos csoda kocka » Piskótás zserbó » Feketemágia torta » Halloween desszertkrém
» Édesburgonya fánk (vegan) » Epres habos » Túrótorta - mascarponéval » Csokoládés habrúd
» Tojáslikőrös kuglóf » Porhanyós pogácsa » Borsodó nálunk » Mézesszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.