Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés csúcs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 dkg puha vaj
8 dkg porcukor
1 tojás
1 narancs héja vagy citromhéj
25 dkg felengedett gesztenyemassza
2 ek finomliszt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
A tésztát összeállítjuk: a vajat habosra keverjük a porcukorral, ezután jön a tojás, a narancshéj és a villával összetört gesztenyemassza meg a liszt. Jól eldolgozzuk.
A tésztát csillagcsöves habzsákkal tepsire nyomjuk. Kb. 2 cm átmérőjű csúcsokat nyomunk, egymástól kb. 3 cm-re.
12 percig sütjük. Melegen még törik, de ha kihűlt szépen leszedegethető a sütőpapírról.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés desszert » Gesztenyés torta » Gesztenyés-meggyes rétes » Nagyi gesztenyés tekercse
» Lomnici csúcs » Csokoládés gesztenyecsúcs » Gesztenyés, havas háztető. » Gesztenyés muffin
» Csokis-gesztenyés muffin » Diós csúcs » Gesztenyés almás lepény » Gesztenyés süti hidegen
» Gesztenyés keksz rolád » Gesztenyés szelet » Gesztenyés krém » Gesztenyés pulykatekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.