Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés haboskrémes sütés nélkül recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
háztartási keksz
1 liter tej
2 cs. vaníliás (főzős) pudingpor
10 ek cukor
15 dkg vaj

3-4 dl tejszín
1 ek porcukor
25 dkg kész gesztenyemassza

étcsoki

Elkészítés:
Fogunk egy 30×20-as (vagy nagyjából ekkora) tepsit. Az alját kirakjuk háztartási keksszel. A vaníliás krémhez a tejet 1 dl híján elkezdjük forralni. Addig a 2 cs. pudingport 10 ek cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve a forró tejhez öntjük, és sűrűre főzzük. Ha kész, félrehúzzuk a tűzről, és bármily megbotránkoztató is, én hozzádobtam a vajat, és amíg meleg volt a puding, alaposan elkevertem benne. A vaníliás krémet pedig így melegen ráöntöttem a kekszekre, és egyenletesen eloszlattam. Gyorsan kiraktam a tetejét is egy sor keksszel. A gesztenye masszát villával, vagy krumplinyomóval összetörjük. A tejszínt a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét, és ezzel együtt tovább keverjük, hogy egynemű legyen. Rákanalazzuk a második réteg kekszekre, és ezt is elegyengetjük. Csokit forgácsolunk rá, és éjszakára hűtőbe tesszük. Vagy pár órácskára, hogy a keksz megpuhuljon


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós kifli (tojás nélkül) » Kozák sapka sütés nélkül » Gyümitorta sütés nélkül » Élesztő nélküli túrósfánk
» Sütés nélküli túrótorta » Szaloncukor cukor nélkül » Meggyes-gesztenyés rétes » Gesztenyés kekszgolyók
» Gesztenyés káposztaleves » Gesztenyés desszert » Fácán gesztenyés almával » Hókenyér sütés nélkül
» Gesztenyés bejgli másként » Cukor nélküli lekvár » Twix szelet (sütés nélkül) » Csoda szelet sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.