Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés hajócska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
500 g omlós linzertészta

Töltelékhez:
500 g gesztenyepüré
50 g meggy
50 g porcukor

Fehérje habhoz:
2 db tojás fehérje
120 g kristálycukor
1 mokkáskanál citromlé

Elkészítés:
Az omlós linzertésztával kishajó- vagy gyümölcskosár-formát bélelünk ki, majd előmelegített 180 °C-os sütőben kisütjük. Még melegen kifordítjuk a formából. Ha kihűlt, apróra vágott meggyel szórjuk meg.
A gesztenyepürét porcukorral habosra keverjük, majd a meggyel meghintett formába töltjük. Ezután elkészítjük a fehérjehabot: a tojásfehérjét a kristálycukorral állandó keverés közben kb. 50 °C-ra melegítjük, majd a citromlével kihűlésig kemény habbá verjük. A betöltött hajócska tetejére kis halmokat formázunk a habból.Előmelegített, 220 °C-os sütőbe helyezzük, és addig sütjük (kb. 1 perc), amíg a fehérjehab egy kicsit megpirul. Kihűlés után tálaljuk.


A receptet beküldte: sucika17


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés patkó » Gesztenyeszív » Gesztenyés csúcs » Gesztenyés álom
» Gesztenyés almatorta » Gesztenyés keksz » Gesztenyés krémes » Gesztenyés kuglóf
» Gesztenyés muffin » Finom gesztenyés sutemény » Gesztenyés fincsi tekercs » Gesztenyés finomság
» Gesztenyés gyöngytyúkleves » Gesztenyés almás lepény » Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés kosarak


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.