Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg kelbimbó, megtisztítva, előfőzve
15 dkg előfőzött gesztenye
8 dkg bacon
1 narancs reszelt héja és facsart leve
2 evőkanál méz
3 dkg vaj
balzsamecet
szárított kakukkfű

bors

Elkészítés:
A kelbimbót megtisztítjuk, és lobogó sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.

A bacont felaprítjuk, és egy forró serpenyőben pirítjuk. Amikor már kisült belőle némi zsiradék, hozzáadjuk az előfőzött kelbimbót és gesztenyét, együtt pirítjuk.

Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és levét, kevés balzsamecettel összeforraljuk, amíg sűrűn folyó, szirupos lesz. Szárított kakukkfűvel ízesítjük, majd a piruló baconös kelbimbóhoz és gesztenyéhez öntjük, alaposan összekeverjük, hogy mindent jól átjárjon az illatos, szirupos öntet.

Melegen kínáljuk, különleges köretként, vagy önmagában salátának.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-gesztenyés rétes » Kelbimbós-mandulás tészta » Gesztenyés diós szelet » Gesztenyés tekercs
» Gesztenyés babapiskóta » Gesztenyés süti hidegen » Gesztenyés töltött karaj » Sajtos kelbimbó
» Gesztenyés fatörzs » Gesztenyés méhkas » Gesztenyés kuglóf » Kelbimbó főzelék
» Krumpligombóc öntettel » Sajtos rakott kelbimbó » Gesztenyés kekszgolyók » Sajttal sült kelbimbó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.