Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg kelbimbó, megtisztítva, előfőzve
15 dkg előfőzött gesztenye
8 dkg bacon
1 narancs reszelt héja és facsart leve
2 evőkanál méz
3 dkg vaj
balzsamecet
szárított kakukkfű

bors

Elkészítés:
A kelbimbót megtisztítjuk, és lobogó sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.

A bacont felaprítjuk, és egy forró serpenyőben pirítjuk. Amikor már kisült belőle némi zsiradék, hozzáadjuk az előfőzött kelbimbót és gesztenyét, együtt pirítjuk.

Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és levét, kevés balzsamecettel összeforraljuk, amíg sűrűn folyó, szirupos lesz. Szárított kakukkfűvel ízesítjük, majd a piruló baconös kelbimbóhoz és gesztenyéhez öntjük, alaposan összekeverjük, hogy mindent jól átjárjon az illatos, szirupos öntet.

Melegen kínáljuk, különleges köretként, vagy önmagában salátának.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős kelbimbó » Palacsinta rumos öntettel » Csőben sült kelbimbó » Gesztenyés tejberizs
» Gesztenyés-áfonyás pite » Sült banán vaníliaöntettel » Sajttal megszórt Kelbimbó » Tejfölös-sajtos kelbimbó
» Sonkás kelbimbó » Muffin vaníliaöntettel » Gesztenyés fincsi tekercs » Gesztenyés tekercs 2.
» Diós álom vanília öntettel » Tészta tejfeles öntettel » Gesztenyés óriáskifli » Avokádókrém málnaöntettel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.