Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
48 dkg liszt,
28 dkg vaj vagy margarin,
8 dkg cukor,
1 tojás,
1,5 dkg élesztő,
2 kanál tejföl,
só,
50 dkg kész gesztenyepüré.

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hókifli, ahogy én csinálom » Almás kifli » Vajaskifli » Gesztenyés töltött karaj
» Tejfölös (sós) kifli » Barackos kifli » Magdaléna kifli » Gesztenyés kosárka
» Kókuszos kifli Ági módra » Búrkifli » Meggyes-gesztenyés kocka » Sörkifli lekvárral töltve
» Vendégváró finom sós kifli » Karamellkrémes diós kifli » Gombás töltött kifli » Graham kifli szezámmaggal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.