Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
48 dkg liszt,
28 dkg vaj vagy margarin,
8 dkg cukor,
1 tojás,
1,5 dkg élesztő,
2 kanál tejföl,
só,
50 dkg kész gesztenyepüré.

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köménymagos kifli » Gesztenyés méhkas » Hamishájas kifli » Gesztenyés keksz rolád
» Gyors kifli (töltött) » Szuper olcsó kakaós kifli » Hókifli (olcsó) » Mogyorós vagy diós kiflike
» Gesztenyés őrület » Vaniliás kiflicskék » Finom vaníliás kifli » Kókuszkifli
» Gesztenyés csúcs » Mákos kifli (update 2) » Magyar zsíros kifli » Réteges sajtos kifli


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.