Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
48 dkg liszt,
28 dkg vaj vagy margarin,
8 dkg cukor,
1 tojás,
1,5 dkg élesztő,
2 kanál tejföl,
só,
50 dkg kész gesztenyepüré.

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos kifli Ági módra » Kókuszkifli » Hókifli, ahogy én tudom » Káposztás kiflik
» Hókifli Jennytől » Töltött kifli másképp » Kakaós kifli » Mákos kifli (update 2)
» Meggyes kiflik » Hókifli, ahogy én csinálom » Kiflikoch » Apró sajtos kifli
» Gesztenyés pulykatekercs » Magyar zsíros kifli » Gesztenyés méhkas » Sajtos, sonkás kiflicskék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.