Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
48 dkg liszt,
28 dkg vaj vagy margarin,
8 dkg cukor,
1 tojás,
1,5 dkg élesztő,
2 kanál tejföl,
só,
50 dkg kész gesztenyepüré.

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-almás kiflik » Fácán gesztenyés almával » Kiflikoch > » Egyszerű sörkifli
» Facebookos kifli » Sós-sajtos kiflike » Szuper olcsó kakaós kifli » Gombás kiflik
» Finom kifli » Egyszerű kifli » Gesztenyés habos torta » Kókusszal töltött kifli
» Graham kifli szezámmaggal » Virslis kifli olajban » Hamishájas kifli » Házi vajas kiskifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.