Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés krémes - kakaós piskótával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta:

6 db tojás
10 dkg liszt
5 dkg kakaópor
12 dkg porcukor
1/2 cs.sütőpor

Krém:

15 dkg gesztenyemassza
1 cs,pudingpor
3 dl tej
2 dl tejszínhab
2 dkg zselatin
1 dl rum
10 dkg porcukor

Tetejére: tortabevonó

Díszítéshez: tejszínhab
meggyszemek

Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,a sárgáit, és a sütőporral,kakaóval elkevert, szitált lisztet.
Sütőpapíron, előmelegített sütőben kisütjük, közepes tepsiben.( 180 fok )
Kapcsos tortaformában is készíthető.(ebben az esetben 3 részre osztjuk a tésztát, s kétrétegű lesz a töltelék)

A téglalap formájú tésztát kihülés után félbevágjuk.
Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük vissza az alsó lapot,erre a krém, s ha megdermedt,rátesszük a másik lapot.(a felső lap a tészta alja legyen, felfelé nézve,mert az símább felületű)

A pudingport a cukorral elkeverjük kicsi tejjel, s a maradék felforralt tejjel besűrítjük.
Hozzáadjuk a rumos gesztenyepürét, s a feloldott zselatint.
( a zselatint kevés vízzel elkeverjük, lassú tűzön feloldjuk, s langyosan adjuk a masszához)
Ha a krém már kihűlt, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
1 órán át dermesztjük hűtőben.

Tetejét olvasztott tortabevonóval öntjük le.
Amikor megköt, meleg vízbe mártott,szárazra törölt késsel kockákra vágjuk.
Minden kocka tetejére tejszínrózsát nyomunk, s egy meggyszemmel( vagy piros cseresznyével) díszítjük.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én francia krémesem » Túrós, kakaós csiga » Kókuszos krémes » Tojáskrémes palacsinta
» Paleolit kakaós csiga » Diós-kakaós csiga » Fácán gesztenyés almával » Diós-kávékrémes kocka
» Narancsos krémes » Csokoládékrémes málnatorta » Kakaós süti (mikróban) » Gesztenyés piskótarolád
» Meggyes krémes » Diós-kakaós süti » Repülőkrémes » Eperkrémes piskótarolád


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.