Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés-meggyes rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 rúd:

1 csomag 6 lapos rétestészta,
50 dkg gesztenyemassza,
25 dkg leszűrt és kimagozott meggybefőtt,
2 dl meggybefőttlé,
5 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), csipetnyi só

Elkészítés:
Előkészítése: a gesztenyemasszát habosra keverem a felvert tojással, a rummal és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjak.

Elkészítése: a gesztenyekrémet összedolgozom a meggyel. A rétestésztát lapjaira szétszedem (egy-egy rúd réteshez három lapot használok), az első lapot nedves konyharuhára borítom, és ecset segítségével olvasztott vajjal megkenem. Ráborítom a második lapot, azt is megvajazom, majd a harmadik lap vajazása következik. A szélére egy csíkban felkenem a töltelék felét, és felcsavarom. Kikent sütőlemezre teszem. A másik rudat ugyanígy elkészítem. Tetejüket ugyancsak megkenem olvasztott vajjal, és előmelegített forró sütőben pirosra sütöm. Még melegen felszeletelem, és kevés porcukorral meghintve tálalom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt szilvás rétes » Diós-fügés rétes » Tökös-mákos 'szórt' rétes » Lusta rétes túróval
» Görög spenótos rétes WW » Mohácsi rétes » Szórt rétes » Rétes lusta asszony módján
» Csokoládés piskótarétes » Tiroli almásrétes » Narancsos túrós rétes » Lusta asszony rétes
» Panelrétes » Tökös - mákos rétes » Almás rétes » Egyszerű csudafinom rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.