Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés metélt palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10-12 db megsütött palacsinta, 15 dkg gesztenyemassza, 1 csésze meggybefõtt leve nélkül, 3 dl tejszín, 2 dkg vaj, 2 evõkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), kevés porcukor, 1 dkg vaj a tál kenéséhez.

Elkészítés:
A megsütött, de töltelék nélküli palacsintákat szorosan feltekerem és nagyon vékony csíkokra vágom. Beleszórom egy kivajazott tûzálló tálba. A meggyet kimagozom és nagyon apróra vágom. A gesztenyemasszát a tejszínnel és a rummal kikeverem. Mire az összes folyadékot felveszi, lágy, folyós lesz. Hozzákeverek kevés porcukrot, majd ezt a gesztenyés öntetet rálocsolom a vagdalt palacsintacsíkokra. Meghintem az apróra vágott meggybefõttel, végül a vajat borsónyi darabkákban rászórom a tetejére. Elõmelegített, forró sütõbe tolom és addig sütöm, amíg a meggyszemek el nem színezõdnek a tetején. Jéghideg, keményre vert tejszínhabbal a legfinomabb, de nem mondható éppen fogyókúrás édességnek!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Cordon Bleu"-palacsinta » Juhtúrós palacsinta » Édes sült metélt II. » Olasz metélt
» Krumplis palacsinta, 2p/db » Gesztenyés krémes » Finom palacsinta » Bugaci húsos palacsinta
» Gombás palacsinta/tészta » Szüreti metélt » Rakott diós metélt » Rakott palacsinta
» Finn palacsinta » Habos palacsintametélt » Gombás hal palacsintaágyon » Nagyi gesztenyés tekercse


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.