Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés metélt palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10-12 db megsütött palacsinta, 15 dkg gesztenyemassza, 1 csésze meggybefõtt leve nélkül, 3 dl tejszín, 2 dkg vaj, 2 evõkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), kevés porcukor, 1 dkg vaj a tál kenéséhez.

Elkészítés:
A megsütött, de töltelék nélküli palacsintákat szorosan feltekerem és nagyon vékony csíkokra vágom. Beleszórom egy kivajazott tûzálló tálba. A meggyet kimagozom és nagyon apróra vágom. A gesztenyemasszát a tejszínnel és a rummal kikeverem. Mire az összes folyadékot felveszi, lágy, folyós lesz. Hozzákeverek kevés porcukrot, majd ezt a gesztenyés öntetet rálocsolom a vagdalt palacsintacsíkokra. Meghintem az apróra vágott meggybefõttel, végül a vajat borsónyi darabkákban rászórom a tetejére. Elõmelegített, forró sütõbe tolom és addig sütöm, amíg a meggyszemek el nem színezõdnek a tetején. Jéghideg, keményre vert tejszínhabbal a legfinomabb, de nem mondható éppen fogyókúrás édességnek!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-gesztenyés muffin » Stíriai metélt » Narancsos palacsinta » Almás-fahéjas palacsinta
» Gesztenyés gyöngytyúkleves » Bangkoki metélt » Gyümis palacsintakosárka » Cukkini palacsinta
» Lazacos palacsinta » Update 1 Zabos palacsinta » Fehérjepalacsinta » Gesztenyés csirkemell
» Csurgatott palacsinta » A legjobb palacsintatészta » Gesztenyés patkó » Zuccinis palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.