Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés párnácskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
14,5 dkg tehéntúró,1 dl olaj, 1 dl tej,1 cs.vaníliás cukor,30 dkg liszt,5 dkg p.cukor,1/2 cs.sütőpor.
töltelék: 25 dkg gesztenyemassza,3 dkg p.cukor,
díszítéshez: 1 cs.puncsízű cukormáz.

Elkészítés:
A túrót áttörjük,elkeverjük az olajjal,tejjel,vaníliás cukorral.A lisztet pedig a p.cukorral és a sütőporral kavarjuk össze.Végül a kettőt összevegyítjük és tésztát gyúrunk belőle,amit lisztezett deszkán kb.3 mm vastagra nyújtunk el,és kb.8 cm-es átmérőjű formával kiszaggatunk.Közepébe tölteléket teszünk,majd a tésztát kétfelé hajtjuk,háromszög formájúra,majd széleit összenyomkodjuk.(Úgy mint a derelyénél!) Sütés:vékonyan kikent sütőlemezen,kb.190 fokon,aranysárgára.(De egyszerűbb sütőpapíron sütni!)Sütés után cukormázat csurgatunk a tetejére.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés keksz rolád » Gesztenyés töltött karaj » Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés kuglóf
» Gesztenyeszív » Csokis-gesztenyés szelet » Gesztenyés tekercs 2. » Gesztenyés káposztaleves
» Sajtos-húsos párnácskák » Gesztenyés fincsi tekercs » Meggyes-gesztenyés kocka » Gesztenyés gyöngytyúkleves
» Egzotikus párnácskák » Gesztenyés fatörzs » Gesztenyés patkó » Gesztenyés krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.