Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés-tejszínes piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tortalap
1 főzős tejszínízű pudingpor
4 ek cukor
6 dl tej
1 mélyhűtött gesztenyemassza
2 dl tej
1 tejszínhabpótló por

Elkészítés:
Kiveszem a gesztenyemasszát a fagyasztóból.
Előkészítem a kapcsos tortaformát.
6dl tejjel elkészítem a pudingot, mikor majdnem kész elkeverem benne a gesztenyemasszát. A formába teszek 1 lapot, rá 1/3 adag pudingos gesztenyét, újra lap, újra massza, újra lap, újra massza. Beteszem a hűtőbe 2 órára.
Elkészítem a tejszínhabot 2 dl tejjel és a porral, majd egyenletesen rákenem a tetejére. Ismét lehűtöm.

Tanácsok:
Díszítése lehet reszelt gesztenyével, amit félretehetek a művelet elején.
Ez készen vett kakaós piskóta, dísz nélkül, mert gyertya volt rajta.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskótatészta/Egyszerűen » Baccardi piskóta » Csokoládés piskótatekercs » Kakaós barackos piskóta
» Piskóta tekercs 1. » Diós-fügés babapiskótás » Piskóta alaptészta » Tejfölös piskóta
» Mandarinos piskótatorta » 1 tojásos piskóta » Tojás nélküli piskóta » Citromhabos piskóta
» Habos piskóta » Vaníliás piskótatekercs » Cukrász piskóta » Profi piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.