Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés tekercs 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészta:
25 dkg háztartási keksz,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
5 cl rum,
1 evőkanál kókuszreszelék,
1 kávéskanál kakaó.
krém:
25 dkg gesztenyepüré,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 cl rum,
1 kiskanál kókuszreszelék.
A tetejére:
10 dkg ét-tortabevonó

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük amíg a krémet elkészítjük.
A vajat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a
gesztenyetöltetlék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük. A megmaradt alapanyagokból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hűtőszekrénybe téve kicsit lehűtjük, majd a tortabevonóval bevonjuk.

Tanácsok:
Ez az alaprecept. Én a cukorból kevesebbet, a kakaóból és a kókuszreszelékből többet tettem bele + ha gyerekek is fogyasztják rumaromát használok

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Kiss Mária


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkínis tekercs » Gesztenyés rolád » Kókuszos keksztekercs » Gesztenyés kehely
» Gesztenyés kocka meggyel » Gesztenyés piskótarolád » Sült kókuszos tekercs » Töltött tojástekercs
» Gesztenyés alagút » Gesztenyés fincsi tekercs » Vaníliás keksztekercs » Gombás tekercs
» Gombás tekercsek » Virslis tekercs » Tiroli tekercs » Mézes tekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.