Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés tekercs 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tészta:
25 dkg háztartási keksz,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
5 cl rum,
1 evőkanál kókuszreszelék,
1 kávéskanál kakaó.
krém:
25 dkg gesztenyepüré,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 cl rum,
1 kiskanál kókuszreszelék.
A tetejére:
10 dkg ét-tortabevonó

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük amíg a krémet elkészítjük.
A vajat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a
gesztenyetöltetlék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük. A megmaradt alapanyagokból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hűtőszekrénybe téve kicsit lehűtjük, majd a tortabevonóval bevonjuk.

Tanácsok:
Ez az alaprecept. Én a cukorból kevesebbet, a kakaóból és a kókuszreszelékből többet tettem bele + ha gyerekek is fogyasztják rumaromát használok

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Kiss Mária


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos keksztekercs » Gombás csirketekercs » Diós tekercs » Feketeerdő tekercs
» Mennyei puncsos tekercs » Diós-meggyes tekercs » Gesztenyés álom » Fasírttekercs
» Erdélyi főtt túrós tekercs » Kelkáposztatekercs másként » Baracklekváros tekercs » Gesztenyés kosárka
» Mogyoróvajas tekercs » Kávékrémes piskótatekercs » Brokkolis haltekercsek » Gesztenyés babapiskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.