Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyével töltött kacsamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg kacsamell,
30 dkg gesztenye,
majoránna,
vaj,
30 dkg darált sertéshús,
1 tojás,
1 dl tejszín,
só,
őrölt bors.

Elkészítés:
A gesztenyét megtisztítom, lábasba teszem, és felöntöm annyi
vízzel, amennyi éppen ellepi. Így lefedve puhára párolom. A
kacsamelleket, megtisztítom, kicsontozom. Óvatosan felfejtem a
bőrét, hogy a tölteléket beletölthessem. A gesztenyéről leveszem
a fedőt, és elfőzöm a levét. Krumpli-nyomón átnyomom, hozzáadom
a darált húst, a tojást, sózom, borsozom, beleöntöm a
tejszínt, és sima masszává összedolgozom. A sütőt közben
előmelegítem. A kacsamell fellazított bőre alá betöltöm a gesztenyés
masszát, szépen megformázom, bedörzsölöm sóval,
borssal, és tűzálló tálba rakom. Kevés vizet öntök alá, befedem
alufóliával, és kb. 40 percig párolom a sütőben. Leveszem a
fóliát, és kisebbre veszem a hőt. A levével többször meglocsolom
a pecsenyét, és kb. 30 perc alatt szép ropogósra sütöm. Párolt
káposztával, és burgonyapürével tálalom.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött kifli sonkával » Töltött füge » Gombás töltött csirke » Töltött csiga
» Kapros töltött palacsinta » Juhtúrós töltött gomba » Káposztával töltött sonka » Töltött rántott virsli
» Túróval töltött sült alma » Pudinggal töltött kalács » Töltött káposzta tejföllel » Töltött túrópalacsinta
» Áfonyával töltött alma » Töltött májszeletek » Töltött olajbogyók » Túrós töltött karalábé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.