Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyével töltött pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2-2,5 kg-os pulyka
60-80 dkg darált sertéshús
80 dkg gesztenye
2 tojás
12 dkg zsír
só, bors
2 dl tejszín

Elkészítés:
A megtisztított gesztenyét vajon megpároljuk, majd lehűtjük. A finomra darált húshoz hozzátesszük a fűszereket, a tejszínnel és a két tojással jól összegyúrjuk, majd hozzáadjuk az összetört gesztenyét.A pulyka mellcsontját egy éles késsel kifejtjük, a belsejét besózzuk és megtöltjük a masszával. A nyílást cérnával bevarrjuk, majd besózzuk a húst. Olvasztott zsírral megkenjük, és nem túl forró sütőben gyakori locsolással pirosra sütjük.2-2,5 óra alatt elkészül.Hasábburgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött paradicsomgombák » Pulykaburger » Töltött kacsa (4személyre) » Töltött tojás (garnélával)
» Sajttal töltött cukkini » Gombával töltött uborka » Gyors pulykaragu » Hússal töltött tészta
» Almával töltött fácán » Gombával töltött kellevél » Halkrémmel töltött alma » Spenótos pulykamell
» Székely pulykacomb » Rakottpulykacici » Töltött krumplifánk » Töltött mángold levél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.