Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé

őrölt bors
25 dkg natúr gesztenyemassza
1 csokor petrezselyem
2 tojás
0, 5 dl tej
6-8 dkg zsemlemorzsa
liszt
2 tojás
15 dkg kukoricapehely
olaj
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
2 dl vörösbor

Elkészítés:
A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A gesztenyét sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon. A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk, és felforrósítva a felszeletelt pecsenye köré öntjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini töltött » Tojással töltött fasírt » Töltött mézes » Bolognai töltött burgonya
» Sonkával töltött kenyérke » Sült töltött birsalma » Tőltőtt burgonya » Gombás töltött csirke
» Gombás töltött kifli » Töltött nyúl » Töltött fasírt » Sajttal töltött alma
» Répás, töltött csirkecomb » Töltött sonka » Csirkével töltött cikória » Töltött gomba a mikróból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.