Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ghí recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg vaj

Elkészítés:
Tegyük a vajat akkora edénybe, hogy háromnegyed részéig kitöltse. Közepes erősségű lángon olvasszuk fel, melegítsük forrásig, vegyük le a lángot takarékra, és tegyünk a lábas alá több hőelosztót. Órákig kell ugyanis nagyon kicsi tűzön tartani. Ha a láng túl erőssé válna, a vaj megégne. A keletkező habot időről időre szedjük le. Amikor a ghí átlátszó lesz, aranyszínűvé válik, kristályos anyagok jelennek meg a tetején, és több hab már nem keletkezik benne, öntsük át egy finom szövésű anyagon tiszta edénybe. Vigyázzunk, hogy az üledék ne keveredjen fel, és ne jusson át a másik edénybe! A ghí színe megdermedve sárga vagy sárgásfehér.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: nefis

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött olajbogyók » Burgonya Pékné módra » Dhal » Röszti
» Koldus kotlett » Csőben sült vegyes zöldség » Petrezselymes újburgonya » Sajtgomboc
» Sárga mandulás rizs » Sajtos rántott zöldpaprika » Zsemlegombóc » Sajtos burgonyaköret
» Rizs thai módra » Kukoricás-zöldborsós rizs » Francia krumpli » Rizsotto


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.