Tutireceptek.hu fejléc

Gnocci recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
-4 fõtt burgonya áttörve
-15 dkg teljes kiõrlésû liszt
-1 kávéskanál fehérbors
-2 evõkanál vaj
-10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
Gyúrj tésztát a hozzávalókból a sóig bezárólag. Ujjnyi vastagra nyútsd ki és nudli szerű darabokra formázd. Enyhén sós, forrásban lévõ vízben lassan fõzd ki. Ha a gnoccik feljöttek a víz tetejére, kiszedheted. Majd olvasztott vajban forgasd meg és tálaláskor reszelt parmezán sajtot szórj rá.

Ízlés szerint bármilyen zöldséges tejszínes, sajtos szósszal tálalhatod.
Például Pesztoval, vagy akár fokhagymás paradicsomos szósszal is.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gnocci másképpen » Juhtúrós gnocci tálka » Gnocci olaszos mártásban » Csőben sült vegyes zöldség
» Rizsotto » Részeges gombafejek » Burgonya Pékné módra » Röszti
» tepsis brokkoli » Dhal » Angolos sült burgonya » Koldus kotlett
» Petrezselymes újburgonya » Rizs thai módra » Vegyes sült zöldség » Ghí


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.